Da li ste znali da enterijer utiče na vaše emocije?

Lako je biti srećanu pravom ambijentu! Pozitivni uticaj na vaše raspoloženje može imati prost dolazak kući, izuvanje cipela koje žuljaju, uskih čarapa i uskakanje u vašu omiljenu fotelju u dnevnoj sobi. Eto vidite, već ste za nijansu srećniji nego što ste bili.

Koristeći psihologiju unutrašnjeg dizajna, lako vam može biti ugodnije u vašem domu. Malo promene boja, razmeštaj i tkanine mogu lako poboljšati vaše raspoloženje i izazvati pozitivna osećanja.

Psihologija enterijera: Kako enterijer utiče na vaše emocije kod kuće

Psihologija je deo svakog dizajna enterijera, zato dobro razmislite pre nego što krenete u promene kakav će efekat dati na vaše emocije. Evo, mi ćemo vam kroz par saveta dati smernice za novi dizajn enterijera.

Napravite veliki prvi utisak

Dnevna soba ili trpezarija su mesta gde se najviše provodi vremena, i gde se porodica i gosti uvek okupljaju. Ove prostorije uvek ostavljaju najveći utisak na sve, zato je bitan osećaj otvorenosti boja, osvetljenosti i topline koje trebaju da daju dnevna soba i trpezarija.

zlatibor-kao-odmor-ali-i-dobra-investicija-u-biznis

 

Udobnost – opustite se u toplim teksturama

Spavaća soba je odlično mesto za opuštanje, zato je bitno dizajnirati je u tom pravcu. Ovo se može postići toplim dizajnom, teksturama, regulisanom svetlošću i udobnim velikim krevetom kome se daje centralna pozicija.

Izbor odgovarajuće boje je presudan za podešavanje tona i svrhe prostora

Po pravilu, lakše boje će se osećati otvorenije i lagane poput neba, dok tamnije boje u sklonije teškom osećanju i mogu vam učiniti da se osećate više zatvoreni.

 

Što je više bela boja dodata u nijansu, to više svetlosti može odbiti, dok tamnije boje apsorbuju svetlost. Pazite da ne preovladate svoj dom sa previše mraka kada izaberete neke od omiljenih boja.

d3_vilaborova_281539_1121

 

Nadamo se da će vam naše smernice pomoći u kom pravcu da idete sa novim dizajnom vašeg enterijera. Ono što želimo da kažemo da su sve fotografije iz novih apartmana Vile Borova, čiji dizajn je okrenut boji bora, kao jednog od glavnih motiva naše vile i okupani su svetlošću kao takođe bitnim faktorom za raspoloženje naših gostiju.

Pogledajte celokupnu galeriju apartmana na ovom linku, kao i raspoložive stanove za prodaju na ovom linku.